Kummitoiminta

Taas kuuluu kummia

10.1.2013

Rakkaat kasvatusvanhemmat

Kuinka elämä siellä menee ? Kiitämme Jumalaa, että meillä menee hvyin perheessä.

Tänä tulevana vuonna olen 7 luokalla ja olen 13 vuotias. Viime vuonna tein parhaani ja pääsin luokaltani. Olen kovin halukas saamaan parempia tuloksia tänä vuonna. Olemme saaneet kaksi uutta opettajaa tänä vuonna. Heidän nimensä on rouva Netsanet ja herra Exmias. Rouva opettaa matematikkaa ja herra sosiaalialaa. Tämä vuosi ei ole ollut onnellinen meidän maallemme, koska muutama suuri ihminen kuoli. Pääministeri Meise Zenawi ja Patriarkka Paulos, taiteilija Lorate , näyttelijä Sebeat Gebre Egzaher ja mammo Whidineh ovat mukana näissä.

Tärkein asiani on sanoa kiitokseni avustanne ja toivotan Jumalan siunausta teille.

Dawit Tadele


Jälleen on ammattiosastomme harjoittama kummitoiminta saavuttanut yhden virstanpylvään.
Interpedia-järjestön kautta tukemamme etiopialaisopiskelija Addis Fekadu on aloittanut itsenäisen taivalluksen kohti elämän uusia haasteita. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää.

Niin kuin kummilapsemme, myös ammattiosasto siirtyy uuteen vaiheeseen.
Meille se merkitsee uuden kummilapsen astumista tukemme piiriin. Jotta tasa-arvo toteutuisi, on uusi kummilapsemme tällä kertaa poika, Dawit Tadele Beyene, ikää n. 10 vuotta, kotimaa Etiopia ja asuinpaikka pääkaupunki Addis Ababa.
Tällä hetkellä Dawit käy German Church School – Addis Ababan koulukeskuksen 3:ta luokkaa.
Hänen perheeseensä kuuluu isä, äiti ja isosisko. Isä on ammatiltaan räätäli mutta siitä työstä saatavia tuloja on erittäin vaikea saada riittämään sekä perheen perustarpeisiin että lasten koulutuskuluihin. Kummitukemme mahdollistaa Dawitin täysipainoisen opiskelun koulukeskuksessa.
Mieluisin kouluaine Dawitille on englanti.
Mikäli joku osastomme jäsenistä haluaa lähettää postia hänelle, osoite löytyy tuosta alhaalta.

Addis Ababan Koulukeskus, jossa kummilapsemme käy koulua, on saksalaisen seurakunnan ylläpitämä, arvostettu oppilaitos. Koulu on kahdeksanluokkainen, oppilaita noin 540, opettajat ovat etiopialaisia ja koulussa seurataan etiopialaista opetussuunnitelmaa.
Opetuksen korkeasta tasosta kertoo osaltaan se että Etiopian opetusministeriö on myöntänyt oppilaitokselle auskultointikoulun arvon.
Lauantaisin koululla on tukiopetusta ja toimintaa myös yläasteelle siirtyneille koulun entisille oppilaille. Iltaisin koulun tilat ovat noin 230 aikuisopiskelijan käytössä.
Jos joku osastolaisistamme matkustelee siellä päin, kannustan ehdottomasti käymään myös tuolla koulukeskuksessa. Itselläni on ollut tilaisuus kahdesti käydä ko. koulukeskuksessa ja vierailut ovat olleet mieleenpainuvia.
Lisätietoja kummitoiminnasta voi kysellä allekirjoittaneelta tai suoraan Interpedian toimistolta jonka yhteystiedot myös löytyvät tuosta alhaalta.

Timo Forsgrén
040 9608296
timo.forsgren@saunalahti.fi

Koulukeskuksen postiosoite:
German Speaking Evangelical Church – Church School
P.O. Box 1139
Addis Ababa, ETHIOPIA
www.germanchurchschool.de

Interpedia
Asemamiehenkatu 4 B
00520 HKI
09 27270630
kummi@interpedia.fi

Liite: img-140124082736-00013.pdf
Lataa tästä >>>