Kummitoiminta

12.02.2020

Kummia kuuluu

Ensimmäiseksi pyydän anteeksi pitkähköä hiljaisuutta kummirintamalla. Se ei onneksi tarkoita jotta toimettomana oltaisiin oltu. Tämän vuoden alussa kummilapsemme vaihtui. Rintaa röyhistäen voimme todeta ammattiosastona auttaneemme jälleen yhden etiopialaisnuoren työelämän pariin. Tähän asti tukemamme Dawid Tadele on saanut ammattiopinnot päätökseen ja löytänyt myös työpaikan Addis Ababasta. Hän ja hänen perheensä pyytävät välittämään mitä sydämellisimmät kiitokset saamastaan tuesta. Ilman tätä ammattiosaston tukea hänellä ei olisi ollut mahdollisuutta kouluttautua. Yksi askel on takana ja on aika ottaa uusi eteenpäin.

Uusi kummilapsemme on Kidus, 8-vuotias etiopialaispoika Addis Ababasta. Tällä hetkellä hän opiskelee toisella luokalla German Church Schoolin koulussa eli Addis Ababan koulukeskuksessa. Hänen lempiaineensa on ympäristöoppi.

Koulukeskusta ylläpitää Etiopiassa toimiva saksalainen seurakunta. Koulu on kahdeksanluokkainen ja siellä on yhteensä noin 390 oppilasta. Opettajat ovat etiopialaisia ja koulussa seurataan etiopialaista opetussuunnitelmaa. Koulussa on lauantaisin tukiopetusta ja toimintaa myös yläasteelle siirtyneille koulun entisille oppilaille. Iltaisin koulun tilat ovat aikuisopiskelijoiden käytössä.

Jos joku osastolaisistamme matkustelee siellä päin, kannustan ehdottomasti käymään myös tuolla koulukeskuksessa. Itselläni on ollut tilaisuus kahdesti käydä ko. koulukeskuksessa ja vierailut ovat olleet mieleenpainuvia.
Lisätietoja kummitoiminnasta voi kysellä allekirjoittaneelta tai suoraan Interpedian toimistolta jonka yhteystiedot myös löytyvät tuosta alhaalta.

Timo Forsgrén
040 9608296
timo.forsgren@saunalahti.fi

Koulukeskuksen postiosoite:
German Speaking Evangelical Church – Church School
P.O. Box 1139
Addis Ababa, ETHIOPIA
www.germanchurchschool.de

Interpedia
Asemamiehenkatu 4 B
00520 HKI
09 27270630
kummi@interpedia.fi